Antaninis akmeninis

‘Akmeninis antaninis’ (‘Antonowka Kamienichka‘ / ‘Антоновка-каменичка‘ / ‘Антоновка Краснобокая‘) – tai ‘Paprastojo antaninio’ atmaina, nepelnytai šiuo metu Lietuvoje primiršta veislė, bet, kiek labiau vertinama kaimyninėse šalyse. Obuoliai prinoksta ir turėtų būti skinami rugsėjo pabaigoje, bet iškart dar nėra valgomi (nes būna “akmeniniai”). Vaisiai turi pastovėti dar apie mėnesį, tuomet suminkštėja, bet išlieka traškūs, įgauna malonų antaniniui obuoliui būdingą skonį ir aromatą. Išsilaiko apie 3 mėn. Vaisiai panašaus dydžio, kaip ‘Paprastojo antaninio’, plokštesnės formos, odelė kiek šviesesnė ir saulės pusėje odelė nusidažo raudonai.